Hvordan Workation kan gjøre deg til en bedre leder

Har utfordringene rundt det å være leder endret seg for deg dette siste året ? Denne rollen har vel sjelden vært så utfordrende og kompleks som akkurat nå. Nye verktøy, usikre fremtidsutsikter, samfunnsstrukturer i endring og ansatte en kun treffer via skjerm en gang i blant. Hvordan sikre de ansatte en faglige og personlige vekst, og samtidig forebygge for god fysisk og psykisk helse ?

All ny forskning viser at vi er mer effektive og mer konsentrert på hjemmekontoret enn på jobben, vi er mer fornøyd med balansen jobb vs fritid, vi er mindre syke og mindre stresset. Etter at det første sjokket la seg i mars/april i fjor har vi vært gjennom hurtigopplæring i digitale verktøy, fjernledelse, kontorinstallasjoner på kjøkken, spisebord og på soverom. Det har gitt oss nye perspektiver, en ny hverdag og vi har fått en del nye ord som staycation, workation og «hører du meg ?».

Vi har fått bedre tid til å være tilstede, ingen stress for å rekke barnehage eller møter, ingen rushtrafikk. Men, selv om vi leverer bra, så er ikke nødvendigvis hverdagen like bra for alle.

De fleste av oss hadde nok allerede et iboende ønske om å roe ned, «to escape the rat race», til å kunne ta en workation. Men, den ene hverdagen overlapper ofte den andre og vi fanges av alt vi «må».  Nå opplever vi at det å jobbe og bo i samme hus har sine utfordringer, grensen mellom jobb og fritid viskes ut og man havner raskt i en situasjon der passivitet og mangel på retning kan ta over. Når de fleste aktiviteter og opplevelser i tillegg ble innskrenket, forsvant den viktige opplevelsen av tilhørighet og fellesskap for mange.

Tillitsbasert ledermodell

Løsningen for deg som leder er å gi dine ansatte et avbrekk for å jobbe, og for å leve. Forandring i tilværelsen gir alltid et pusterom og er en kilde til ny energi. Noen dager på workation gir en frihet og fleksibilitet som blir høyere skattet enn noen annen form for bonus. Et tiltak som vil styrke tilhørigheten og lojaliteten til dine ansatte og som vil tiltrekke seg nye kloke hoder. La de reise en og en, små team eller store team sammen – avhengig av hvilke oppgaver som skal løses.  Tiden er inne til å omfavne og utvide den nordiske, tillitsbaserte ledermodellen – gjennomfør en tydelig forventningsavklaring og slipp dine ansatte fri !

Vil du vite mer om Workation på vakre Sunnmøre ,

4 Replies to “Hvordan Workation kan gjøre deg til en bedre leder”

 1. Interessant. Det som også slår meg er at Team-følelsen og tilhørigheten til firmaet kan ha fått seg en knekk. Konkurransen om de kloke hodene med godt utviklede sosiale antenner vil bli tøffere. Derfor ledere, pass deg. “Timingen” for å bygge lagånd har aldri vært viktigere. Den “timingen” er nå, slik jeg ser det.

 2. I’m amazed, I have to admit. Seldom do I come across a blog that’s
  both educative and engaging,
  and let me tell you, you’ve hit the nail on the head.

  The problem is something that too few men and women are speaking intelligently about.

  I’m very happy that I stumbled across this in my hunt for something
  regarding this.

  1. Thank you for your kind words – very happy to hear your views on the matter. All the best from the team.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *